Dekorativni materijali

Upotrebom dekorativnih materijala dobijaju se najrazličitiji vizuelni efekti, od onih jednostavnih do veoma atraktivnih. Različitim tehnikama izvođenja i odabirom pravog dekorativnog materijala, može se postići imitacija praktično svakog prirodnog materijala poput kamena, mermera, oksidiranog gvožđa i mnogih drugih. 

Paleta proizvoda:

dekorativni materijali
Dekorativni efekti

Dekorativni efekti

U nastavku su neki od najpopularnijih izbora za dekoraciju unutrašnjih i spoljašnjih zidova. 

Efekat starinskog zida

Naglašeni rustikalni antički dekorativni premaz mat ili sjajnog efekta kao imitacija starog zida, patine ili oksida.

Postoji veliki broj osnovnih kataloskih kolora ali je moguce dobiti i bilo koji drugi kolor po uzorku ili na zahtev ali i prakticno neogranicen broj dvobojnih ili višebojnih kombinacija.

Efekat špatulata

Poput glačanog kamena (najčešće mermera) koji može biti i višebojan, žiličast, venozan, talasast ali gladak poput ogledala.

Velika paleta osnovnih kolora i nijansi po katalozima ali je pratično neograničena paleta kolora koji se mogu dobiti i bilo koji drugi kolor po uzorku ili zahtevu.

Efekat kamena

Reljefna struktura koja u zavisnosti od primenjene tehnike daje efekte prirodnog, lomljenog, cepanog kamena  ili efekat prirodnog travertina.

Neograničen izbor kolora i nijansi kao i reljefa koji daju bezbroj mogućnosti i praktično uvek unikatan efekat.

Mermerni i floralni efekat

Unikatni polumat starinski efekat iz renesansnog perioda, floralni efekti kao i mermerni efekat koji u pojedinim kolorima i tehnikama podseća na granitne i plutane površine ali i polusjajni i sjajni sedefasti, svilenkasti i patinasti efekti koji se dobijaju uz primenu odgovarajućih aditiva.

Postoji veliki broj osnovnih kolora i nijansi po katalozima ali je moguće dobiti i
proizvoljan ton po zahtevu ili uzorku koji se mogu proširiti kombinovanjem sa raznobojnim, sedefastim, svilenkastim ili metalik aditivima što praktično pruža mogućnost za dobijaje nebrojeno mnogo raznih efekata.

Dekorativni svileni efekti

Metalizirani materijali koji su od strane kupaca najčešće prepoznati kao svileni zidovi, sa efektima glatke, zgužvane, lamelirane, orijentalne, venozne, cvetne svile ili damast efekta kao i metalik jednobojnih ili visebojnih efekta i efekata novog i starog zlata, srebra, bakra i bronze.

Veliki broj osnovnih kolora po katalozima ali je po zahtevu moguce dobiti i nebrojeno puno novih nijansi, kolora i efekata dobijenih koriscenjem najrazlicitijih alata i tehnika rada.

Prskani efekti

Višebojni zrnasti metalizirani dekorativni efekat dijamanta, brilijanta ili polarne noći koji neprestano caklucaju kada budu izloženi sunčevoj svetlosti.

Velika paleta osnovnih tonova po katalozima ali je moguće dobiti i nebrojeno mnogo novih kolora na zahtev koji odgovaraju tretiranom ambijentu.

Pustinjski efekat

Metalizirani ili mat, partikularno hrapavi ili sitno-hrapavi svetlucavi efekat peščanih dina i Grand Canyon efekat u raznim granulacijama.

Izuzetno široka paleta osnovnih i metalik dvobojnih kolora (perl efekt) po katalogu ali je moguće dobiti i neograničeno mnogo drugih kolora po uzorku ili na zahtev.